Štítky do štítkovačů dnes nejsou jen strohé samolepky

V první řadě, co Vás bude zajímat, je šířka pásky do štítkovače. Vhodnou šíři musíte promyslet vzhledem k tomu, o jaké použití se bude jednat. Maximální šířka pásky, která se vyrábí, je 51 mm, nejužší pásku pořídíte v šířce pouhých 6 mm. Přístroj samozřejmě musí danou šíři podporovat a naopak nemá smysl pořizovat zbytečně širokou pásku, když budete tisknout úzký pruh textu.  To je logické. Štítky a štítkovače zakoupíte od mnoha výrobců, nejznámější a nejkvalitnější jsou např. Casio, Brother, nebo Dymo.
barevné štítky
Popisovat lze pásky různých barev. Nejčastěji se sice volí páska v bílé barvě, kde nejvíc vyniká kontrast černého písma na bílém podkladu, ovšem barva pásky může také odpovídat např. barvě vašeho firemního loga. Dnes se velikost a barva pásky přizpůsobí potřebám skutečně každého klienta.

Specifické vlastnosti některých druhů pásek

Plombovací pásky
Tyto speciální etikety do štítkovačů, jak už napovídá samotný název, využijete tam, kde je třeba chránit přístup před vniknutím neoprávněné osoby. Jsou to plomby zabezpečovací, jejichž speciální struktura se při každém pokusu o rozlepení pásky roztrhá na drobné kousky. Každá úmyslně narušená plomba se tak snadno rozpozná.
štítkovač labeler
Lepicí pásky odolné proti vodě
Speciální materiál, který silně lepí a je odolný proti vodě, odolá extrémní vlhkosti i atmosférickým srážkám. Hodí se zpravidla pro venkovní použití, přitom takové pásky se ještě před několika lety téměř nevyráběly. Vodě odolný popisovač je potažený speciální ochrannou vrstvou, která brání i blednutí vytištěného textu.
Luminiscenční štítky
Fosforeskující štítek dobře viditelný ve tmě výrazně usnadní orientaci v temných prostorách s nedostatkem světla, štítek je již z dálky viditelný a snadno se podle jeho obsahu zorientujete i bez nutnosti pohybu v místnosti s umělým světelným zdrojem. Takové štítky jsou výborným pomocníkem pro značení nebezpečných míst, např. neobvyklých terénních přechodů, ostrých hran, nízkého stropu, neobvyklého schodu apod.