Nemusíte jíst maso, abyste se cítili báječně

Bezesporu způsob života, který každý z nás vede, má za následek to, jak se cítíme a do jaké míry jsme zdraví. Nemusíte však být zrovna typický všežravec na to, abyste vedli hodnotný život, měli všeho dostatek a byli zdraví.
chléb s pažitkou

Více než o zdraví, jde o zásady!

Mnoho lidí si myslí, že pokud někdo nejí maso, je to proto, aby byl zdravý. Skutečnost je však taková, že se lidi – vegani řídí hlavně svým přesvědčením a zásadami, které je utvrzují v tom, že pro ně maso není nejlepší volba. Je to životní styl, který jim vyhovuje a přináší i mnoho výhod.
·        Odmítnutím příjmu masa, tak dávajíšanci zvířatům k tomu, že jsou to bytosti, které mají také právo žít. Dělají to hlavně z etické stránky.
·        Vylučují tím ze svého těla všechen příjem škodlivin, které maso způsobem zabíjení zvířat v sobě prodělá. Berou to jako očistu svého organismu.
·        Často nebývají vegani vůbec vystaveni nemocím a mají silnější imunitu.
·      Dávají tak široké veřejnosti na známo skutečnosti o tom, že nadbytečné zabíjení zvířat pro lidské přežití není nevyhnutelné, ale spíše jen moderní.
vlašské ořechy a buráky

Styl života, jaký vede vegan

Často se lidi, kteří slyší o tom, že někdo žije životní styl bez příjmu masa a masových výrobků myslí, že nekonzumují vůbec nic. Strava vegana je přitom pestrá, vydatná a výživově hodnotná. Vegani sbírají energii a potřebné vitamíny, minerály a bílkoviny z jiných dostupných potravin, které jim nahradí příjem masa.
Čím se takový vegan vlastně živí?
·                   Luštěniny– vydají za jednu porci masa, jsou však daleko zdravější a netoxické pro náš organismus.
·       Sója– chutná jako maso, pokud ji tedy připravíte dobře, rozdíl patrně ani nepoznáte.
·       Rýže, brambory, pohanka, kuskus, jáhly– to vše obsahuje sacharidy a energické látky, které jsou pro dobré fungování těla nevyhnutelné.
·       Ovoce a zelenina– všeho druhu je potřebným zdrojem vitamínů a minerálů.
·         Ořechy– vlašské ořechy a mandle jsou nepostradatelným zdrojem vápníku a nenasycených mastných kyselin, které ke zdraví nepochybně potřebujeme.